لیست اختراعات مهدي عزيزي
به طور كلي در مطالعات بيولوژيكي و آناتوميكي گونه هاي چوب قسمت مختلفي از خصوصيات چوب مورد مطالعه قرار مي گيرند كه از جمله مي توان به پوست ،لايه زاينده (كامپيوم)، بافت چوبي ،جوانه، برگ و ريشه اشاره كرد. اين بخش ها بايد از درخت جدا شده و براي انجام آزمون هاي گوناگون به آزمايشگاه منتقل شوند. جهت انجام مطالعات آنزيمي روي تنه درخت بايستي نمونه گيري در شرايطي انجام شود كه هيچ گونه تنشي از جمله تكان دادن ضربه ، تنش حرارتي و غيره را به درخت سر پا وارد نكند چون در اثر ايجاد اين گونه تنش ها فعاليت آنزيمها بخصوص آنزيم هاي آنتي اكسيدانت مانند پروكسيد از كاتالاز وسوپر اكسيد ديسموتاز كه بسيار حساس به تنش مي باشند تغيير مي كند.در دستگاه نمونه گير فريزر درخت، به دليل تامين نيروي برش توسط موتور تعبيه شده در دستگاه و وجود منبع نيتروژن مايع ،عمل نمونه گيري بدون تنش انجام شده و نمونه در كمتر از ۵ ثانيه منجمد مي شود و اجازه تغيير فعاليت آنزيمها و تبديل آنها به حالت هاي مختلف را نمي دهد
دستگاه اره شكاف زن با ضخامت برش 0/5 ميليمتر جهت ايجاد شكاف بر روي سطوح چوبي پلاستيكي آلومينيومي و غيره به بكار مي رود. براي عملياتي شكالف زني روش هاي مختلفي وجود دارند كه با عمل رفت و برگشت يا چرخش عمل مي كنند سيستم هاي رفت و برگشتي (آلترناتيو) مانند اره عمود بر و يا با نيغه نواري ملانند اره نواري توان ايجاد شكاف 0/5 ميلي متر در خط مستقيم براي مقياس صنعتي را ندارند چون تيغه آنها از خط برش منحرف مي شود و تاب بر مي دارد ولي دستگاههاي اره شكاف زن تيغه اي با مشخصات 0/5* 30* 180 ميلي متر نصب شده است. به دليل نازك بودن تيغه شكاف 0/5 ميلي متر را ايجاد مي كند و با توجه به گرد بودن تيغه مناسب عمل شكاف زني است. همچنين دستگاه مجهز به نوار نقاله اي است كه قطعه كار را از فاصله 1 متري تيغه گرفته و پس از عبور دادن از جلو تيغه عمل شكاف زني را انجام مي دهد. نوار نقاله در 4 دور مختلف تنظيم مي شود و در صورت تغيير اندازه و سفتي نمونه ها مي توان دور و سرعت پيشبرد كار را تنظيم كرد.
به علت با ارزش بودن منابع هيدروكربن و بالا رفتن مصرف جهاني كنتورهاي توليد كننده نفت اپك به ناچار بايد براي جبران كمبودها توليد خود را بالا مي برند ولي به علت عمر ميدان هاي نفتي و كمبود ميدان هاي نفتي جديد مجبور به بالا بردن حداكثر توليد از يك مخزن هستند بعد از حفر كردن چاه و بعد از آنكه چاه وارد فاز توليد مي شود در ابتدا توليد توسط انرژي طبيعي مخزن صورت مي گيرد تا اينكه بعد از مدتي توليد كاهش به علت كاهش فشار اوليه مخزن لذا براي حفظ فشار مخزن وارد فاز ثانويه توليد كه به وسيله تزريق گاز و آب شيب افت فشار را كاهش مي دهيم در مجمع توليد كه در اثر فاز اوليه و ثانويه داريم به حدود 30% مي رسد و حجم عظيمي از نفت به صورت دست نخورده باقي مي ماند براي برداشت اين حجم نفت وارد فاز ثالثه توليد كه موضوع بحث EOR مي باشد شامل تمام روش هاي مي شود كه بتوان ميزان نفت توليدي را بالا برد ولي به طور كلي شامل سه روش كلي: الف) روش تزريق گاز امتزاجي ب) روش شيميايي ج) روش حرارتي مي باشد. تزريق متناوب آب و CO2 يكي از روشهاي ازدياد برداشت مي باشد كه به وسيله آن حجم عظيمي از نفت كه به صورت باقي مانده در مخزن است خارج شده به صورتي كه CO2 باعث امتزاج با نفت باقي مانده كه معمولاً داراي AP پاييني مي باشد و گرانروي آن را كاهش مي دهد و باعث مي شود نفت راحت توليد شود هدف از تزريق متناوب آب نيز كاهش و يسكوزيته CO2 است تا از پديده انگشتي شدن جلوگيري كنيم. از نظر فني دستگاه جديد تزريقي شامل دو كپسول شامل CO2 و آب مي باشد كه توسط يك ورودي به نام inlet به Coreholder وصل شده ورودي inlet چندين Valve قرار مي دهيم كه ميزان جريان سيال به لوله inletرا تنظيم و هم از برگشت سيال تزريق شده جلوگيري كند مانند Check valve و پمپ را طوري در مسير Coreholder باشد، و خود Coreholder نيز شامل دو Endcap بر روي بدنه اصلي مي باشد كه براي باز كردن و بستن Coreholder مورد استفاده قرار مي گيرد و نيز در داخل Sample از چند سنسور كه فشار داخل محفظه را اندازه گيري مي كند و distributor براي پخش سيال روي sample و ايجاد حالت خطي در ورودي Coreholder قرار مي دهيم و در انتهاي محفظه از يك لوله به نام out let استفاده كه خروجي را به سمت يك sep منتقل كرده و در آنجا گاز و سيال از هم تفكيك مي شوند و سيال در collection جمع و آناليز مي شود و گاز نيز به سمت Analyzor رفته و در آنجا آناليز مي شود . چون در ورودي اين دستگاه از دو سيلندر آب و CO2 استفاده شده براي تزريق گاز نمي توان از pump كه براي سيال استفاده مي شود استفاده كرد و چون Coreholder را طوري طراحي كرده كه بتواند فشارهاي مختلفي ايجاد كند بايد آن را به چند قسمت طوري تقسيم كرد كه بين قسمت هاي مختلف ارتباط سيالي نباشد. بايد براي تزريق CO2كه نوعي گاز است بايد از كمپسور استفاده كرد و همچنين براي قطع ارتباط بين سه قسمت ايجاد شده روي Coreholder از seal plug استفاده مي كنيم اين وسيله هرگونه ارتباط بين اين سه قسمت را قطع مي كند. در دستگاه هاي پيشين Coreholder مورد استفاده فقط قادر به ايجاد يك فشار بر روي sample بودند ولي در اين دستگاه محفظه نگهدارنده قادر به ايجاد فشارهاي مختلف بوده كه داده هاي كه به ما مي دهد با حالت واقعي مخزن نزديكتر بوده . نيز استفاده از يك DP كه اختلاف فشار بين outlet و inlet را به ما مي دهد نيز از مزيت هاي اين دستگاه بوده كه آن را از نمونه هاي پيشين متمايز مي كند و نيز استفاده هم زمان از پمپ و كمپرسور نيز مزيت ديگر اين دستگاه است.
دستگاه اخطار قطع چرخش پروانه در هواكش، دستگاهي جهت اعلام مشكل فني در عملكرد هواكش هاي صنعتي به ويژه در صنعت طيور مي باشد.
نانو لوله هاي به دو دسته تك جدار (SWNT) و چند جداره (MWNT) تقسيم مي شوند نانو لوله هاي تك جداره نيز بر حسب آرايش اتم هاي كربني مقطع لوله به سه دسته مهم دسته صندلي Armchair و كايرال chiral كه داراي خاصيت فلزي هستند و زيگزاگ zigzag كه خاصيت نيمه رسانايي دارد، تقسيم مي شوند. نانو لوله هاي كربني بر حسب نحوه رول شدن صفحات گرافيتي سازنده شان به صورت رسانا يا نيمه رسانا در مي آيند. نانو لوله هاي كربني از خاصيت منحصر به فرد ترابري پرتابه اي برخوردارند. نانو لوله هاي كربني داراي قدرت رسانايي گرمايي خيلي بالايي هستند نانو لوله هاي كربني سطح جداره صاف با قدرت تفيكيك بالايي دارند. داراي خواص الكتريكي و مكانيكي منحصر به فرد در طول آن ها هستند. نانو لوله هاي كربني داراي مدول يانگ بالايي هستند. نانو لوله ها به تغييرات كوچك نيروهاي اعمال شده حساس مي باشند. در نانو لوله ها هر سه اتم كربن قابليت ذخيره يك يون ليتيم را دارند در حالي كه در گرافيت هر شش اتم كربن توانايي ذخيره يك يون ليتيم را دارند. همچنين توانايي ذخيره انرژي در نانو لوله ها چند برابر حجم الكترودهاي گرافيتي است. داشتن خاصيت ابررسانايي - با عبور مايع از ميان كلاف هايي از نانو لوله هاي كربني تك جداره ولتاژ الكتريكي ايجاد مي شود - استحكام و مقاومت كششي بالا
با توجه به اينكه كشور ما در تحريم از سوي كشورهاي اروپايي به سر مي برد. و با توجه به نياز شديد كشور به ورق ها و پوسته هاي با استحكام كششي بالا و مقاومت به حرارتي بالا و مقاومت به دما و حرارت بالا كشورهاي پيشرفته براي ساخت پالايشگاهها و مخازن و برجهاي هسته اي به ايران ورق هاي با مشخصات ذكر شده را نمي دهند و اين امر باعث مي شود كه جلوي پيشرفت كشور گرفته شود. اگر بتوان به جاي پوسته هاي فولادي مخصوص و گران قيمت از كامپوزيتهايي كه در اين طرح معرفي شده و بعضي خواص آن مورد بررسي قرار گرفته است، استفاده كرد، مي توان انقلابي عظيم در صنعت كشور به ارمغان آورد. به عنوان مثال در شركتهايي مانند شركت ماشين سازي اراك (توليد انواع مخازن ذخيره و تحت فشار) و با شركت صنايع آذرآب (توليد انواع برجهاي تقطير در پالايشگاه و توليد انواع بويلرهاي صنعتي) شركت مپنا (توليد انواع توربين ها و بويلرها) مي توان نياز كشور را تا حد زيادي از واردات انواع ورقها و پوسته هاي خاص بي نياز كرد كه اين امر نياز به انبوه سازي و بررسي بيشتر جهت ساخت اين نوع كامپوزيتها و در صورت امكان ورقها و پوسته هاي فولادي تقويت شده با نانو لوله هاي كربني دارد. در رابطه با مهمترين مزاياي اين اختراع مي توان به دارا بودن خواص فيزيكي بسيار بالا براي پوسته هاي كامپوزيتي تقويت شده با نانو لوله كربني اشاره نمود و در حالتي كه از پليمر PMMA استفاده شود مي توان از خاصيت شيشه اي بودن پليمر PMMA استفاده نمود و از موارد مهم ديگر در مخازن سيمان سازي است كه اگر جشم يا جرمي خارج از جرمهاي مجاز وارد محدوده مخزن شود و باعث خلل و خرابي دستگاهها شود در آن صورت با توجه به اينكه اين پليمر به عنوان شفاف ترين پلاستيك دنيا شناخته شده است در آن صورت مي توان از وقوع بسياري از خرابيها و حتي اضافه كردن بسياري از مكملها براي بهتر كار كردن سيستم استفاده كرد. يكي ديگر از كاربردهاي بسيار مهم و حياتي براي پوسته مخروطي تقويت شده با نانو لوله كربني با استفاده از پليمر زمينه PMMA استفاده در راكتورهاي هسته اي با توجه به كاربردهاي مقاومت به حرارتي بالا است. در سيستمهاي هسته اي و راكتورهاي شيميايي جهت انجام انواع واكنش هاي شيميايي در بيشتر مواقع لازم است تا برخي فعل و انفعالات را در حين انجام واكنش مشاهده كنيم.
عنوان اختراع ورق ساندويچي دايره اي با هسته پليمري و سطوح تقويت شده با نانو لوله هاي كربني مي باشد. در اين طرح لايه هاي بالا و پايين ورق ساندويچي را با نانو لوله هاي كربني در جهت شعاعي تقويت كرده ايم كه خصوصياتي از قبيل افزايش قابل ملاحظه فركانس طبيعي و استحكام را شاهد هستيم. در صنايع ساختمان و خودروسازي استفاده زيادي دارد. باتوجه به اين طرح مشكلاتي از قبيل سنگيني ورق هاي سابق و افزايش استحكام و فركانس طبيعي را حل كرده ايم.
موارد یافت شده: 12